Hvad er ICSI?

ICSI (intra-cytoplasmiske spermieinjektion) kaldes også mikroinsemination. Metoden indebærer at en enkelt sædcelle lægges ind i det væskeindhold (cytoplasma), som er i ægcellen.

Sædcellen føres ind i ægget med en glaspipette, der er finere end et menneskehår. Det befrugtede ægs udvikling følges i laboratoriet og lægges tilbage i kvindens livmoder efter 2 – 5 dage. Overskydende befrugtede æg (embryoner) kan fryses ned til senere brug. 

Hvem kan få glæde af ICSI?

Denne behandling er velegnet til par, hvor manden har nedsat fertilitet:

  • Der er få sædceller i mandens ejakulat
  • Sædcellerne har dårlig bevægelighed
  • Manden er steriliseret og sædcellerne skal indsamles kirurgisk fra pungen
  • Efter flere IVF-forsøg uden graviditet

Hvordan fungerer ICSI?

En normal sædprøve kan indeholde flere millioner sædceller, men kun én enkelt sædcelle befrugter ægcellen. Normale sædceller har god bevægelighed og svømmer målrettet mod ægget. Hvis vi undersøger en sædprøve og ser, at der er meget få sædceller, eller at sædcellen ikke bevæger sig normalt, fortæller dette os, at chancerne for befrugtning er lav, og vi vil derfor anbefale ICSI - mikroinsemination.

ICSI udføres i laboratoriet. Embryologen arbejder ved hjælp af et specielt ICSI-mikroskop, hvor både æg- og sædceller kan ses samtidig.

Embryologen vælger den enkelte sædcelle, der ser mest normal ud og bevæger sig som den skal og indsprøjter den i en æggecelle ved hjælp af en meget tynd glaspipette, der er finere end et menneskehår. Denne metode hjælper sædcellerne med at befrugte æggene.

De befrugtede æg, nu kaldet embryoner, anbringes i et varmeskab- en inkubator, og deres udvikling følges omhyggeligt og overvåges af embryologerne.

Hvordan fungerer ICSI?

Vil du gerne have mere information om IVF?

Download vores gratis brochure for at finde ud af mere.

Hvornår bruges ICSI?

Vi anbefaler ICSI, når sædcellerne har brug for lidt ekstra hjælp til at befrugte ægget.

Afhængig af din fertilitetshistorie, vil vi tale med dig om muligheden for brug af ICSI for at give dig bedre chancer graviditet. Vores vurdering vil være baseret på sædprøver og en overvejelse af, hvilke behandlingstyper du allerede har prøvet.

Vi kan også vælge at bruge ICSI på halvdelen af æggene og almindelig IVF på den anden halvdel. Dette er normalt noget, vi vælger, når du allerede har gennemgået flere IVF-forsøg uden graviditet. Der er ikke altid en god forklaring på, hvorfor graviditet ikke forekommer efter fertilitetsbehandling, og brug af ICSI på nogle, men ikke alle æggene, kan derfor hjælpe os med at identificere, hvilken metode der er bedst for at optimere chancerne for graviditet for dig.

Hvad er fordelene?

Forbedret befrugtning Forbedret befrugtning

Befrugtning er mulig selv med meget lave sædantal. ICSI har en befrugtningsgrad på omkring 70%.

Mandlig faktor infertilitet Mandlig faktor infertilitet

ICSI er effektiv til flere forskellige typer sædproblemer

Udbredt teknik Udbredt teknik

Det er en meget anvendt teknik.

Vores ICSI-behandling starter ved DKK 4.000

Hvis du har brug for ICSI på grund af et fertilitetsproblem med en mandlig faktor, kan dette føjes til enten en naturlig / naturlig modificeret eller mild IVF-cyklus.

At blive anbefalet til ICSI afhænger af dine individuelle omstændigheder og din personlige behandlingsplan, som vil blive forklaret mere detaljeret under din virtuelle konsultation.

Hvis du vil vide mere, så se vores prisguide eller ring til os.

Hvad vores patienter siger

Vi har åbent og er parate til at hjælpe dig!

Du kan diskutere behandlinger eller spørgsmål, du har, med en af vores erfarne patientrådgivere

Hvis du er klar til at starte IVF-behandling og ønsker at bestille din virtuelle konsultation, kan du gøre dette nemt online.

Book aftale