Hvorfor naturlig IVF er bedre for babyer

Her har vi længe været banebrydende og praktiseret naturlig and mild IVF som et sikrere alternativ til konventionel IVF-behandling. Vores tilgang kombinerer succesrater, der er lig med eller bedre end det nationale gennemsnit for IVF, mens de er blidere på kvinders kroppe med bedre sundhedsresultater.

Konventionel IVF bruger stærk medicin til at stoppe den normale menstruationscyklus ('nedregulering') efterfulgt af stimulering for at få æggestokkene til at producere flere æg, end de ville gøre naturligt med det formål at maksimere antallet af indsamlede æg. Selv om det kan synes logisk at tænke, at 'mere er bedre', kan denne proces faktisk være skadelig for kvinder, mødre og babyer og fører ikke nødvendigvis til bedre succesrater. De involverede lægemiddelprotokoller kan forårsage overgangsalder-lignende bivirkninger og det potentielt farlige ovarie hyperstimulationssyndrom. Dette er virkningerne på kvinder. Vi forstår nu i stigende grad potentialet for negative bivirkninger hos babyer, der er født af konventionel IVF-behandling. I naturlig IVF er der ikke behov for medicin, fordi processen er afhængig af kroppens egen selektionsmekanisme til at indsamle det sundeste ene kvalitetsæg eller flere æg i en naturlig cyklus.

Der er nu betydelige videnskabelige beviser for, at embryoner produceret fra IVF-cyklusser uden stimulering eller lavere stimulering kan være af højere kvalitet end dem, der produceres i konventionel IVF, og at et høj andel embryoner, der er oprettet i konventionel IVF, kan have kromosomale abnormiteter.

Nye beviser støtter teorien om, at naturlig IVF er bedre for babyer.

I 2017 tilføjede en anden undersøgelse den voksende mængde bevis for, at naturlig IVF resulterer i sundere babyer. Undersøgelsen foretaget af en gruppe amerikanske forskere analyserede fødselsvægten hos babyer født af kvinder gennem både konventionel og naturlig IVF. Det fandt ud af, at babyer fra den naturlige IVF-kohorte havde en signifikant højere gennemsnitlig fødselsvægt.

Mens undersøgelsen undersøgte cyklusser for en relativt lille prøve af kvinder - i alt 364 - producerede den statistisk signifikante resultater, der tyder på, at naturlig IVF kunne bidrage til at reducere risikoen for lav fødselsvægt hos babyer, der er født gennem IVF. Dataene indikerer, at naturlig IVF måske ikke kun øger sandsynligheden for, at babyer bliver født til termin, men faktisk kan ændre resultaterne selv for babyer, der er født tidligt, måske på grund af, at der indsamles et æg af højere kvalitet uden brug af stimulerende stoffer.  

Naturlig IVF - original og stadig bedst?

Den allerførste IVF-baby Louise Brown, født i 1978, var resultatet af naturlig IVF-behandling. I årenes løb blev den naturlige proces mindre populær hos IVF-udbydere. Konventionel IVF er nu normen. Mange klinikker foretrækker at tilbyde det, da det sandsynligvis vil resultere i indsamling af flere æg, selvom der længe har været spekulation om mulige langtids- og kortsigtede effekter på helbredet. Desværre for kvinder, der søger behandling, tager det også længere tid (tre til fire ugers medicin sammenlignet med slet ingen i naturlig IVF og tre til fire dage i modificeret naturlig) såvel som, som vi nu ved, har en negativ effekt på kvaliteten af producerede embryoner og resultater for babyer.

 At sætte mødres og babyers sundhed og trivsel først.

Vores prisvindende medicinske team har været i front med at udvikle meget effektiv IVF-behandling, der sætter kvinders og babyers sundhed og velvære først i mange år. Konventionel IVF-behandling medfører risici for mor og barn, der er et direkte resultat af de højere involverede doser. Hos CREATE tilbyder vi et ægte alternativ.

 

Mak, W; Kondapalli, L.A; Celia, G; Gordon, J; DiMattina, M; Payson, M. (2016). Naturlig cyklus IVF reducerer risikoen for spædbørn med lav fødselsvægt sammenlignet med konventionel stimuleret IVF. [online], bind 31, volume 31. Tilgængelig fra: http://humrep.oxfordjournals.org/content/31/4/789.abstract. [Adgang til 20. juli 2016].

Vi har åbent og er parate til at hjælpe dig!

Du kan diskutere behandlinger eller spørgsmål, du har, med en af vores erfarne patientrådgivere

Hvis du er klar til at starte IVF-behandling og ønsker at bestille din virtuelle konsultation, kan du gøre dette nemt online.

Book aftale