Hvad forårsager endometriose?

Årsagen til endometriose er stadig ukendt, selvom der har været et par mulige teorier fremsat. Disse inkluderer genetisk disposition, immundysfunktion og miljømæssige årsager.

Hvad er symptomerne?

Endometriose har lignende symptomer som andre gynækologiske tilstande, nogle af de almindelige symptomer er:

  • kronisk smerte
  • Kraftig og smertefuld menstruation
  • Nedsat humør
  • Træthed

Den eneste nøjagtige måde at diagnosticere det på er med laproskopi, der involverer, at et kamera indsættes i bækkenet for at kontrollere tegn på endometriose.

Hvordan påvirker endometriose fertiliteten?

I endometriose vandrer væv, der normalt leder livmoderen andetsteds i kroppen. Dette væv bløder hver måned som en del af menstruationscyklussen. Der er dog ingen måde, hvorpå dette blod kan komme ud af kroppen, hvilket kan føre til betændelse og ophobning af arvæv. Dette kan beskadige reproduktionsorganerne.

Endometriose og IVF-behandling

Der er i øjeblikket ingen kur mod endometriose, men der er nogle behandlinger for at lindre dens symptomer. Undertiden kan endometriose behandles med kirurgi, såsom laparoskopi nævnt ovenfor, eller ved hormonbehandling. Imidlertid kan sådanne behandlinger potentielt skade fertiliteten, mens de lindrer smerter forårsaget af endometriose, og de bør udføres med forsigtighed. I alvorlige tilfælde anbefales fjernelse af æggestokkene eller livmoderen.

For infertilitet forårsaget af endometriose forbedres graviditetsgraden meget med IVF-behandling. Præcis hvilken behandling der passer til dig afhænger af en række individuelle faktorer såsom ægreserve, så vi tilbyder skræddersyede behandlingsprotokoller afhængigt af hver patients behov.

Brug af fertilitetsmedicin kan undertiden forværre endometriose, da hormonerne kan få livmoderslimhinden til at udvikle sig hurtigere. Det anbefales derfor at tage en mere naturlig tilgang. Hos Vitanova giver vi lavere doser medicin til vores patienter, da vi mener, at dette maksimerer kvaliteten af de indsamlede æg og miljøet i livmoderen til implantation. Vores naturlige og milde behandlinger er derfor en god mulighed, da de minimerer eller udrydder risikoen forbundet med at tage stimulerende stoffer. Især vores naturlige behandling kan være passende, da den ikke har nogen som helst stimulerende stoffer. En af vores læger vil være i stand til at rådgive dig om den bedste fremgangsmåde til din specifikke situation ved en indledende konsultation og scanning.

Vi har åbent og er parate til at hjælpe dig!

Du kan diskutere behandlinger eller spørgsmål, du har, med en af vores erfarne patientrådgivere

Ring til os på: +45 33 33 71 01

Mandag -Fredag 8:00 - 15:30
Lørdag 8:00 - 12:00
Søndag Lukket

Hvis du er klar til at starte IVF-behandling og ønsker at bestille din virtuelle konsultation, kan du gøre dette nemt online.

Book aftale