Hvad er tubar sygdom ?

Tubar sygdom opstår, når æggelederne er blokeret eller beskadiget. Dette forhindrer ægget i at komme ned i æggelederen for at møde og blive befrugtet af sædcellerne.

Hvad forårsager tubar sygdom?

Mange tilfælde af tubar sygdom er forårsaget af infektion såsom inflammatorisk sygdom i bækkenet (PID), blindtarmsbetændelse og peritonitis. Andre årsager til tubar sygdom er endometriose og adhæsioner, som kan adskille æggelederen fra æggestokken. Lejlighedsvis ardannelse fra kirurgi kan beskadige æggelederne, eller de fjernes på grund af ektopisk graviditet eller en anden grund. I nogle tilfælde er æggelederen bevidst adskilt af svangerskabsforebyggende årsager, eller en kvinde kan simpelthen være født uden æggeleder.

Hvad er symptomer på tubar sygdom?

Nogle kvinder med blokerede / beskadigede rør oplever symptomer, mens andre ikke gør det. Mulige symptomer inkluderer mavesmerter, feber, usædvanlig vaginal udflåd og smerter ved menstruation / vandladning / sex. Tubar patency kan testes med hysterosalpingogram eller HyCoSy, når farvestof injiceres i livmoderen og spores, når det kommer ind i æggelederne. Dette leveres undertiden på NHS, og vi tilbyder også denne service på vores klinik.

Hvordan påvirker tubar sygdom fertiliteten?

Når ægget frigøres fra æggestokken, bevæger det sig ned i æggelederen til livmoderen, hvor det kombineres med sædcellerne. Hvis æggelederen er blokeret eller fraværende, er ægget ude af stand til at nå livmoderen og kan derfor ikke befrugtes.

Kan IVF behandle infertilitetsproblemer forårsaget af tubar sygdom?

Den mest almindelige behandling for tubar sygdom er IVF, hvor æggene fjernes fra æggestokkene og befrugtes uden for kroppen. IVF er den fertilitetsbehandling, vi tilbyder for patienter med tubar sygdom, da æggene skal fjernes fra æggestokkene for at blive befrugtet.

Vores IVF-behandlinger bruger princippet om naturlig selektion til at indsamle æg af højeste kvalitet i stedet for mængde. Ved at bruge lavere doser af medicin er vores mål at give kvindevenlig behandling med forbedrede sundhedsresultater for både mor og baby.

Den behandling, der passer til dig, afhænger af forskellige faktorer, som din alder og ovariereserve. Én af vores læger vil være i stand til at rådgive dig om den bedste behandlingsmulighed og udarbejde en skræddersyet behandlingsplan på basis af en scanning og din medicinske behandlingshistorie

Vi har åbent og er parate til at hjælpe dig!

Du kan diskutere behandlinger eller spørgsmål, du har, med en af vores erfarne patientrådgivere

Ring til os på: +45 33 33 71 01

Mandag -Fredag 8:00 - 15:30
Lørdag 8:00 - 12:00
Søndag Lukket

Hvis du er klar til at starte IVF-behandling og ønsker at bestille din virtuelle konsultation, kan du gøre dette nemt online.

Book aftale