Sammenligning af naturlig IVF med konventionel IVF

Hvad er naturlig IVF?

Naturlig IVF refererer til IVF, der bruger færre stoffer end konventionel IVF, og fungerer inden for en kvindes egen naturlige cyklus. Konventionel IVF bruger stoffer til at lukke menstruationscyklussen ned ('nedregulering'), før den genstartes igen, og bruger derefter stimulerende stoffer til at vokse follikler (umodne ægceller).

Naturlig IVF lukker dog ikke cyklussen ned, men fungerer inden for den, og processen er fokuseret på at indsamle den ene follikel, der er naturligt valgt af kroppen. I Natural Cycle IVF anvendes ingen stimulerende stoffer, og i Modified Natural IVF bruges små mængder medikamenter til at understøtte væksten af denne ene follikel.

Ægkvalitet vs. ægmængde

Historisk set har fokus i IVF-behandling været at samle så mange æg som muligt for at maksimere succesraterne. Naturlig IVF bevæger sig imidlertid væk fra denne tilgang og fokuserer i stedet på kvaliteten af æg. Dette er på grund af den måde, en kvindes krop fungerer på. I en normal cyklus producerer æggestokken flere follikler, der er i stand til at blive frigivet.

På et tidspunkt bliver den ene follikel dominerende og bruger kroppens ressourcer til at vokse og blive det æg, der frigøres, mens de andre follikler krymper tilbage og i sidste ende dør. Stimulerende stoffer vil ikke skabe nye follikler, men de kan måske tilskynde eksisterende follikler til at vokse sig større i stedet for at formindske deres størrelse og dø; dette er dog ikke de 'frontløbere', som kroppen har valgt. 

Dette er grunden til, at indsamling af et større antal æg ofte ikke altid er mere succesfuldt, da det endelige antal æg, der faktisk er levedygtige og vil skabe en sund baby, er den samme. Det er især sandt, at for patienter, der ikke typisk reagerer på stimulerende stoffer, vil en højere dosis ikke hjælpe, da ekstra follikler ikke kan oprettes fra ingen steder. For disse patienter er det mere effektivt at fokusere på folliklen, der er valgt af kroppen, og at indsamle dette på det rigtige tidspunkt i stedet for at bruge unødvendige lægemidler, som vil påvirke livmoderens miljø til implantation. 

Vi har åbent og er parate til at hjælpe dig!

Du kan diskutere behandlinger eller spørgsmål, du har, med en af vores erfarne patientrådgivere

Hvis du er klar til at starte IVF-behandling og ønsker at bestille din virtuelle konsultation, kan du gøre dette nemt online.

Book aftale