Hvorfor kvinder vælger naturlige og milde IVF-behandlinger.

Kvinder ønsker en mildere behandling med færre fysiske og følelsesmæssige byrder.

”Jeg vil ikke føle, at min krop er ude af kontrol. Jeg er ikke sikker på, hvordan jeg ville klare humørsvingninger eller daglige injektioner!”

Ved konventionelt IVF gives medicinen i form af daglige injektioner (eller lejlighedsvis i form af næsespray) i op til to uger. Dette er for at stoppe din naturlige menstruationscyklus med det formål at opnå en midlertidig overgangsalder (også kaldet nedregulering eller undertrykkelse). Efter dette gives yderligere injektioner, der indeholder højere doser af stimuleringshormoner for at stimulere dine æggestokke til at modne et højere antal æg. Undersøgelser har vist, at højere doser af stimuleringshormoner kan have betydelige fysiske og følelsesmæssige bivirkninger. Mange kvinder, der overvejer fertilitetsbehandling, har set venner eller familie gennemgå konventionel IVF-behandling kæmpe for at klare bivirkningerne, der kan omfatte:

 • Menopause-symptomer (f.eks. hedeture)
 • Stærke humørsvingninger
 • Hovedpiner
 • Migræner
 • Træthed

En anden kendt sundhedsrisiko ved højere doser af stimuleringshormon hos kvinder med en høj ægreserve med konventionel IVF, er en potentielt farlig tilstand kaldet ovarie hyperstimulationssyndrom (OHSS) med symptomer, der kan omfatte:

 • Hurtig vægtøgning
 • Vedvarende kvalme
 • Opkastning
 • Åndenød
 • Stram eller forstørret mave
 • Oppustethed

Mild OHSS kan forekomme hos op til 30% af kvinderne med konventionel IVF, men en alvorlig form er sjælden. I modsætning hertil arbejder naturlig, naturlig modificeret og mild IVF med din naturlige menstruationscyklus.

Vi fokuserer på en højere kvalitet, ikke på ægmængde 

I Mild IVF er der ingen nedregulering eller ovarieundertrykkelse, der fører til midlertidig overgangsalder. Stimuleringshormonet, der gives til modne æg, sigter mod en mildere respons fra dine æggestokke. Dette betyder generelt, at du vil modtage lavere doser medikamenter i en kortere periode inden for din naturlige cyklus. Bivirkningerne er signifikant reduceret sammenlignet med konventionel IVF-behandling.

I Naturlig og Naturlig modificeret IVF er målet at samle naturligt udvalgte æg fra dine æggestokke. Dette betyder, at der ikke er noget stimuleringshormon involveret, eller i nogle tilfælde gives medicin i 3-4 dage for at blokere din spontane ægløsning og for at holde din follikel (er) sunde, så æg kan opsamles uden risiko for ægløsning. Behandlingscyklusser er rettet mod at samle naturligt udvalgte æg.

Kvinder er bekymrede over muligheden for sundhedsmæssige problemer forbundet med fertilitetsmedicin.

”Jeg har hørt, at der kan være langsigtede sundhedsproblemer forbundet med brugen af højere doser fertilitetsmedicin. Jeg vil have behandling, jeg helt sikkert ved, er sikker for mig og min baby.”

Selvom protokoller til konventionel IVF er veletablerede og sikre, er der behov for mere forskning for at undersøge de langsigtede risici for kvinder og babyer. Babyer født efter frisk embryotransfer fra konventionel IVF-behandling (hvor et stort antal æg samles i nærvær af høje hormonniveauer i blodet) vides at have en øget risiko for:

 • For tidlig fødsel
 • Lav fødselsvægt

Med hensyn til kvinder, der er i behandling, søger de, der har en familiehistorie af østrogenrelateret kræft (såsom bryst- eller æggestokkræft) eller andre tilstande, herunder endometriose, ofte naturlig / mild IVF for at undgå brug af højere doser af stimulerende stoffer, som potentielt kan udgøre risici for deres helbred. Andre potentielle risici for en høj respons fra æggestokkene ved konventionel IVF-behandling kan omfatte:

 • Tromboembolisme (blodpropper)
 • Uønskede uterine tilstande til implantation

Kvinder ønsker fertilitetsbehandling, men de har også brug for at vide, at de er i stand til at fortsætte med det daglige liv, mens de tager det.

Ingen vægtøgning med naturlig og naturlig modificeret IVF

Kvinder fortæller os, at de oplever vægtøgning, mens de gennemgår konventionel IVF, men at de ikke oplever dette med naturlig og naturlig modificeret IVF.

”At få succes med fertilitetsbehandling er så vigtigt for mig - men jeg har brug for at vide, at jeg vil være i stand til at holde øje med alt det andet, mens det foregår - på arbejde og derhjemme. Jeg tror ikke, jeg kunne klare at give mig selv injektioner, hver dag i ugevis.”

I naturlig og mild IVF er behandlingsvarigheden kortere med langt færre injektioner, så det er mindre sandsynligt, at det påvirker din daglige rutine.
Mens du i traditionel IVF sandsynligvis bliver nødt til at injicere dig selv dagligt i omkring 4 uger, er der i naturlig IVF overhovedet ingen medicin. I naturlig modificeret IVF får du ordineret piller eller injektioner i kun 3 til 4 dage midt i din cyklus, og mild IVF-behandling er baseret på 5 til 9 dages injektioner, der er designet til at give en mild respons. Målet med naturlig modificeret og mild IVF-cyklusser er at samle æg af højere kvalitet, ikke kvantitet.

Kvinder søger lægebehandling af høj kvalitet og adgang til avanceret teknologi og de nyeste teknikker

"Jeg ønsker mere naturlig behandling - men det betyder ikke, at jeg ønsker lavere plejekvalitet eller at gå glip af nye fremskridt, der kan hjælpe mig med at blive gravid."

Den allerførste IVF-baby Louise Brown blev født ved hjælp af naturlig IVF - men siden da har flere fremskridt fundet sted for at forbedre naturlige IVF's succes. Mild IVF er en ny behandlingsmetode, der er udviklet i det sidste årti med det formål, at indsamle en højere kvalitet af æg og samtidig reducere bivirkninger og risici. Naturlig og mild behandling kræver oprettelse af individuelle behandlingsplaner, der er tilpasset til hver patient, og omhyggelig overvågning for at opnå et vellykket resultat.

Hvad vi gør er meget tættere på naturen og den naturlige udvælgelse. Vi bruger avanceret ultralydsteknologi til at individualisere behandlingsveje for at opnå højere succes. Faktisk har vores partner, CREATEs grundlægger, professor Geeta Nargund og hendes seniorteam, været banebrydende og har lanceret avancerede protokoller og teknikker, der sætter babyers og kvinders sundhed først ved at sigte på at øge succesraten og samtidig reducere afhængigheden af høje doser medicin. For eksempel er CREATE Fertility's direktør for ultralydsprofessor Campbell den førende myndighed inden for fødselslæge og gynækologisk ultralydsscanning. Han har udviklet brugen af avanceret ultralyd for at give kvinder et detaljeret og nøjagtigt indblik i deres fertilitet. Ved din første scanning hos Vitanova kan vores specialister vurdere dit fertilitetspotentiale ved hjælp af 3D & Doppler-ultralydsscanning.

Kvinder ønsker IVF med industristandard succesrater uden de sædvanlige bivirkninger og risici

Jeg ønsker en behandling, der er blidere mod min krop, men jeg vil ikke gå på kompromis med succesraterne. Det er svært at forstå, hvordan forskellige klinikker og behandlinger skal sammenlignes.”

Mild IVF

Vores milde IVF-behandling opnår succesrater, der ofte svarer til eller bedre end det nationale gennemsnit for IVF i mange tilfælde.

Naturlig IVF

Vores naturlige IVF-succesrater er ofte bedre end det nationale gennemsnit. Mange kvinder med en lav ægreserve, som ikke har fået en baby med konventionel IVF, har fået babyer med deres egne æg, efter at have haft naturlig IVF i vores centre. Naturlig og naturlig modificeret IVF er særlig fordelagtig for kvinder med en lav ægreserve.

Når man ser på succesrater, er det vigtigt at kontrollere, at klinikken kan sige, at tallene er verificeret af HFEA (vores er). Hvis du sammenligner en klinik med en anden, er det også vigtigt at sikre dig, at du sammenligner med lignende - for eksempel offentliggør klinikken statistikker, der vedrører succes pr. cyklus, pr. patient, pr. embryooverførsel eller endda overført embryo? Er klinikken klar over, hvem de behandler - inklusive aldersgruppen for deres patienter, og om de behandler dem med en lav ægreserve? Mange kvinder føler, at det er beroligende at vide, at de fleste klinikker stort set er ligeså succesfulde - og HFEA anbefaler, at forskelle i succesrater sandsynligvis vil relateres til de typer patienter, de behandler. Vi er stolte over at kunne sige, at mange af vores resultater er lige så gode som landsgennemsnittet, samtidig med at de er mildere over for kvinders kroppe og sikrere for både de kvinder, vi behandler, og deres babyer. Vi er stolte af, at opnå bedre resultater for mor og baby med vores behandlinger.

Ring til os, hvis du vil vide mere om Vitanova og de behandlinger, vi tilbyder.

Vi har åbent og er parate til at hjælpe dig!

Du kan diskutere behandlinger eller spørgsmål, du har, med en af vores erfarne patientrådgivere

Hvis du er klar til at starte IVF-behandling og ønsker at bestille din virtuelle konsultation, kan du gøre dette nemt online.

Book aftale