Hvad forårsager skjoldbruskkirtelsygdom?

En under- eller overaktiv skjoldbruskkirtel kan opstå af flere årsager. Nogle autoimmune sygdomme som Graves’ sygdom og Hashimotos sygdomme kan forstyrre skjoldbruskkirtelfunktionen. Vækst eller betændelse i skjoldbruskkirtlen kan også føre til dysfunktion i skjoldbruskkirtlen. Hypothyroidisme, hvor skjoldbruskkirtlen ikke producerer nok hormoner, kan være forårsaget af kirurgi eller eksponering for skadelige stoffer som iodid og lithium.

Hvad er symptomerne?

En overaktiv skjoldbruskkirtel kan føre til humørsvingninger (såsom angst og hyperaktivitet) og vægttab, mens en underaktiv skjoldbruskkirtel kan resultere i sløvhed, vægtøgning og depression. Der kan også være hævelse af skjoldbruskkirtlen.

En læge, der tester for skjoldbruskkirtelsygdom, udfører normalt blodprøver for at kontrollere niveauet af skjoldbruskkirtelhormon i blodet. De kan også bede dig om at få en ultralyd i nakken for at undersøge selve skjoldbruskkirtlen mere detaljeret.

Behandling af infertilitet forårsaget af skjoldbruskkirtelsygdom

Livsstilsændringer kan hjælpe med at behandle nogle tilfælde af skjoldbruskkirtelsygdom. Andre kræver mere intens behandling. Hyperthyroidisme kan undertiden behandles med anti-skjoldbruskkirtel medicin eller kirurgi, mens hypothyroidisme generelt reagerer på behandling med hormonerstatningsmedicin såsom levothyroxin.

Ved behandling af infertilitet forårsaget af skjoldbruskkirtelsygdom kan fertilitetsbehandling være en vellykket mulighed. Dette kan være i form af intra-uterin insemination (IUI) eller in vitro-befrugtning (IVF) afhængigt af dine omstændigheder. Den behandlingstype, der passer til dig, afhænger af en række individuelle omstændigheder, herunder din alder, skjoldbruskkirtelstimulerende hormon (TSH) niveauer og ovariereserve. Den bedste måde at fastslå dette på, er at komme ind på klinikken for at se én af vores læger. De vil gennemgå din sygehistorie med dig og vurdere dine æggestokke og livmoder med en scanning.

Vi arbejder på princippet om, at indgivelse af færrest mulig medicin vil sikre et godt helbred for kvinden, æggene og babyen. Disse protokoller bruger derfor meget få eller ingen stimulerende stoffer og bruger princippet om naturlig selektion til at indsamle æg af højeste kvalitet. Dette har den ekstra bonus at reducere bivirkninger og sikre et sundt kropsligt miljø til implantation.

Vi har åbent og er parate til at hjælpe dig!

Du kan diskutere behandlinger eller spørgsmål, du har, med en af vores erfarne patientrådgivere

Hvis du er klar til at starte IVF-behandling og ønsker at bestille din virtuelle konsultation, kan du gøre dette nemt online.

Book aftale