Tegn på mandlig infertilitet

Det primære tegn på mandlig infertilitet er manglende evne til at få et barn. I nogle tilfælde kan et underliggende problem, såsom en arvelig lidelse, hormonel ubalance, dilaterede vener omkring testiklen eller en tilstand, der blokerer sædens passage, forårsage tegn og symptomer. Disse kan omfatte problemer med seksuel funktion (vanskeligheder med sædafgang og / eller opretholdelse af erektion), smerter og hævelse i testikelområdet, tilbagevendende luftvejsinfektioner og nedsat ansigts- eller kropshår eller andre tegn på kromosomal eller hormonel abnormitet.

Årsager til mandlig infertilitet

sædproduktion

Nogle mandlige infertilitet er forårsaget af problemer med sædproduktion. Azoospermia klassificeres som en mand, der har uopdagelige niveauer af sæd i sin sæd; det forekommer hos 1% af den mandlige befolkning. Andre sædproblemer inkluderer: unormal sædmobilitet (hvilket gør det sværere for sædcellerne at svømme til ægget) og sædmorfologi (hvilket betyder at sædceller er formet unormalt og ikke kan befrugte ægget).

testikelproblemer

Der er også testikelproblemer, som kan føre til mandlig infertilitet. For eksempel har nogle mænd ikke nedsunkne testikler, eller testikler der er blevet påvirket af kirurgi, traumer, kræft eller medfødte defekter. Nogle gange er de små rør i testiklerne blokeret, så sædcellerne ikke kommer ind i ejakulatet.

Hormonelle problemer

Hvis der er hormonal ubalance, eller testosteronniveauerne er lave, kan dette påvirke mandlig fertilitet. Hormonelle ubalancer har en række årsager, såsom stoffer / medicin, medfødte lidelser eller tumorer.

Ejakulationsproblemer

Nogle mænd lider af sædafgangsproblemer, såsom for tidlig sædafgang (når sædafgang forekommer for hurtigt) og retrograd ejakulation (når sæd ejakuleres i blæren).

Hvad klassificeres som lavt sædantal?

En mand har et lavt sædtal, når der er mindre end 15 millioner sædceller pr. milliliter af hans sæd, og et meget lavt sædtal, når der er mindre end 1 million / ml sæd.

En sædmotilitetsrate på mindre end 32% betragtes også som lav, ligesom en unormal morfologihastighed, der er højere end 97%.

Uden for alderseffekten på fertilitet skal mænd forstå den rolle, som livsstilsvalg spiller. Rygning, overdreven alkoholindtagelse, brug af rekreative stoffer, dårlig kost, en stillesiddende livsstil og overvægt har alt sammen betydning for sædkvalitet og kvantitet.

Medicinsk direktør
Professor Geeta Nargund

Hvordan kan jeg naturligvis forbedre min sæd?

Testikler producerer ny sæd hver 2. til 3. måned. Dette betyder, at en mands livsstil i de foregående måneder har indflydelse på kvaliteten af sædprøven. Ved at skære usunde aspekter af livsstilen ud, er det muligt at forbedre mandlig fertilitet og chancerne for svangerskab.

De almindelige livsstilsvalg, der påvirker sædkvaliteten, er:

  • Fedme
  • Rygning
  • Overdreven alkoholforbrug
  • Rekreative stoffer
  • Øget skrotetemperatur
  • Høje stressniveauer

Mandlige fertilitetsprøver

For mænd, der søger fertilitetsprøvning og diagnose, tilbyder vi en sædanalyse, der giver omfattende information om sædkvalitet og kvantitet.

Sædanalyse eller en fertilitetsprøve for mænd ser i detaljer på tætheden og motiliteten af din sædceller og udføres af vores team af højt kvalificerede embryologer.

Behandlinger for mandlig infertilitet

Når et par har forsøgt at øge sædtalene naturligt i en længere periode og ikke har været i stand til at blive gravid, søger mange noget fertilitetsassistance.

Heldigvis er ICSI en glimrende fertilitetsbehandling for par, hvor mandlig faktor infertilitet er problemet, eller der er et befrugtningsproblem. Hvis du ønsker at finde ud af mere om dit sædtal, eller spørge om fertilitetsbehandling for infertilitet, bedes du kontakte vores venlige team.

Vi har åbent og er parate til at hjælpe dig!

Du kan diskutere behandlinger eller spørgsmål, du har, med en af vores erfarne patientrådgivere

Hvis du er klar til at starte IVF-behandling og ønsker at bestille din virtuelle konsultation, kan du gøre dette nemt online.

Book aftale