Symptomer og diagnose

Det vigtigste symptom på mandlig infertilitet er manglende evne til at blive gravid. I nogle tilfælde kan et underliggende problem, såsom en arvelig lidelse, hormonel ubalance, dilaterede vener omkring testiklen eller en tilstand, der blokerer sædens passage, forårsage tegn og symptomer.

Disse kan omfatte problemer med seksuel funktion (vanskeligheder med sædafgang og / eller opretholdelse af erektion), smerter og hævelse i testikelområdet, tilbagevendende luftvejsinfektioner og nedsat ansigts- eller kropshår eller andre tegn på kromosomal eller hormonel abnormitet.

Der er forskellige årsager til mandlig infertilitet, og det kan forekomme i varierende grad.

Sædproduktion

Nogle mandlige infertilitet er forårsaget af problemer med sædproduktion. Azoospermia klassificeres som en mand, der har uopdagelige niveauer af sæd i sin sæd; det forekommer hos 1% af den mandlige befolkning og er årsagen til op til 20% af infertilitet hos par. Der er andre former for infertilitet, der påvirker sædtætheden i mindre grad såvel som infertilitet forårsaget af unormal sædmobilitet (hvilket gør det sværere for sædcellerne at svømme til ægget) og sædmorfologi (hvilket betyder, at sædceller er formet unormalt og ikke kan befrugte ægget).

Testikulære problemer

Der er også testikelproblemer, som kan føre til mandlig infertilitet. For eksempel har nogle mænd ikke nedsunkne testikler, eller testikler der er blevet påvirket af kirurgi, traumer, kræft eller medfødte defekter. Nogle gange er de små rør i testiklerne blokeret, så sædcellerne ikke kommer ind i ejakulatet.

Hormonelle problemer

Hvis der er hormonal ubalance, eller testosteronniveauerne er lave, kan dette påvirke mandlig fertilitet. Hormonelle ubalancer har en række årsager, såsom stoffer / medicin, medfødte lidelser eller tumorer.

Ejakuleringsproblemer

Nogle mænd lider af sædafgangsproblemer, såsom for tidlig sædafgang (når sædafgang forekommer for hurtigt) og retrograd ejakulation (når sæd ejakuleres i blæren).

Livsstil

Sæd produceres hver 3. måned, så din livsstil kan have stor indflydelse på sædkvaliteten. Alkohol, cigaret og ulovligt stofmisbrug kan alle påvirke sædkvaliteten.

At vælge den rigtige behandling for dig

Vi har erfaring med at behandle infertilitet hos mænd på vores klinik og gør det generelt ved ICSI eller sæddonation. Din egnethed til en af disse behandlinger kan vurderes med en sædanalyse og en scanning af din partner. Vi har også kontakt med vores konsulent urolog, der kan henvises til i ekstremt komplekse tilfælde, eller hvor der er behov for sædaspiration.

Intra-cytoplasmatisk sædinjektion (ICSI) er en laboratorieteknik, hvorved en enkelt sæd injiceres i ægget snarere end at blive efterladt i skålen til spontan befrugtning. Dette betyder, at for mænd med et lavt sædtal eller sæd med unormal morfologi / mobilitet, kan en sund sædcelle vælges og injiceres direkte i ægget, hvilket hjælper befrugtningen.

Vi driver også en vellykket sæddonationsproces, som gør det muligt at matche par / enlige kvinder med en passende donor fra vores interne sædbank. Dette indebærer et møde med vores donationskoordinator, der hjælper med at matche dig med en af vores donorer. Alternativt kan vi arrangere behandlingen med donorsæd købt andre steder, hvis det ønskes.

Hvis du ønsker mere information, så kontakt vores specialrådgivere

Vi har åbent og er parate til at hjælpe dig!

Du kan diskutere behandlinger eller spørgsmål, du har, med en af vores erfarne patientrådgivere

Hvis du er klar til at starte IVF-behandling og ønsker at bestille din virtuelle konsultation, kan du gøre dette nemt online.

Book aftale