Hvad er IVF med donoræg?

IVF med donoræg er en fertilitetsbehandling, som hjælper kvinder, der ikke kan blive gravide med deres egne æg. For nogle kvinder kan dette være på grund af en for tidlig menopause, eller fordi de ikke kan producere æg efter sygdom eller operation. Det anbefales også til kvinder, der har arvelige sygdomme, som de frygter kan videregives til deres baby.

Vi bruger æg, som er doneret af unge kvinder og som er omhyggeligt screenet for sygdomme. Vi befrugter æggene med partnerens eller en donors sæd. Derefter overføres de befrugtede æg til din livmoder. Du kan vælge mellem anonym eller åben ægdonation.

Alle vores behandlinger indledes med en samtale enten på klinikken eller virtuelt. Du kan blive skannet og få taget blodprøver hos os. Hvis du bor udenfor Danmark, kan du få lavet blodprøver og skanning hos din egen gynækolog. Dette sparer dine omkostninger på rejser.

Hvem kan hjælpes med ægdonation?

Vores IVF-behandling med donoræg er ideel til kvinder i forskellige situationer, herunder hvor:

  • Du producerer ikke æg, enten på grund af din alder, eller fordi du er kommet tidligt i overgangsalderen.
  • Du har flere behandlinger bag dig uden du er blevet gravid.
  • Du har været gennem en behandling for kræft, eller har fået foretaget operationer i underlivet.
  • Der er arvelige sygdomme i din familie, som du ikke ønsker at give videre til dit barn.

IVF med donoræg: hvad man kan forvente

Step 1:

Ægdonor valgmuligheder

Mange kvinder har ønsker til donorens karakteristika såsom:  donors højde, hårfarve eller øjenfarve. Vi gør hvad vi kan for at finde den rette donor til dig. Jo færre ønsker du har til donorens karakteristika, des hurtigere kan vi finde en donor til dig.  Ægdonorerne er mellem 18 og 35 år gamle. Hver kvinde, der donerer, screenes for fysiske og psykiske sygdomme. Der må heller ikke være arvelige sygdomme i hendes familie. Hun bliver testet for sygdomme som HIV, Hepatitis og Syfilis.  

Anonym donor (ikke-kontakt)

I Danmark kan ægdonation være helt anonym, hvilket betyder, at du og donoren ikke kender hinanden og ikke kan få nogen identificerbare oplysninger nu eller senere. Donoren forbliver anonym for dig og barnet, der er født efter donationen.

 Åben donor (kontakt)

Ved åben donation er donoren anonym på donationstidspunktet, men hun giver sit samtykke til, at ethvert barn, der er født efter donationen, kan kontakte Vitanova, efter barnet er fyldt 18 år, og få mere information om donoren. Forældre kan ikke få yderligere oplysninger om donoren, og donoren kan ikke få nogen oplysninger om dig eller dit barn.

Partnerdonation

Vi bruger udtrykket 'partnerdonation', når en lesbisk donerer æg til sin partner, eller når en mand donerer sæd til sin kvindelige partner til insemination eller IVF-behandling. Lesbiske par kan donere æg til hinanden, hvis der er en medicinsk grund til, at én af kvinderne kan få en ægdonation.

Dobbeltdonation

Dette betyder, at både ægget og sædcellerne doneres til din behandling. Denne metode kan tilbydes par, hvis egne æg eller sædceller ikke kan bruges til behandling af medicinske grunde. I modsætning til ægdonation, skal mindst én af donorerne ved dobbeltdonation være med 'åben-identitet'.

Kendt donation

Kendt donation er, når din donor er en ven eller et familiemedlem. Donoren vil stadig gennemgå de lovpligtige tests og screeninger, og konsultation med os er nødvendig for den endelige evaluering.

Hvad er fordelene ved at vælge IVF med donoræg?

Fremragende succesrater Fremragende succesrater

Succesraten for ægdonation er normalt rigtig god, da æggene doneres af unge sunde kvinder med god ægkvalitet.

Reducerer besøg på klinikken Reducerer besøg på klinikken

Ved at vælge at få frosset din partners sæd ned i god tid inden donationen finder sted, behøver du ikke at være på klinikken den dag. Du kan frit vælge hvornår du vil have embryonet lagt ind i din livmoder.

Sundhedsscreening Sundhedsscreening

Donation er omhyggeligt reguleret af lovgivning. Donorerne gennemgås fysisk og psykisk og skal besvare et spørgeskema, der også går ind i eventuelle arvelige sygdomme i familien.

Embryoner til fremtidig behandling. Embryoner til fremtidig behandling.

Hvis vi fryser mere end et embryon efter donationen, kan disse gemmes i depot og bruges senere til søskende.

Troværdige donorer Troværdige donorer

Selvom de unge kvinder donerer deres æg til barnløse fordi de ønsker at hjælpe andre, skal donoren gennemgå hormonstimulering og ægudtagning, hvilket i sig selv kan være belastende for en ung kvinde.

Vores donorbehandling starter ved DKK 45.000

Prisen for ægdonation inkluderer:

  • Rådgivning af modtager og donor
  • Skanninger
  • Medicin til donor
  • Ægudtagning
  • Laboratoriearbejde
  • Frysning af overskydende embryoner

Hvis du vælger dobbeltdonation, opkræves betaling for donorsæd separat. For mere information, se vores prisliste, eller kontakt os.

Hvad vores patienter siger

Vi har åbent og er parate til at hjælpe dig!

Du kan diskutere behandlinger eller spørgsmål, du har, med en af vores erfarne patientrådgivere

Hvis du er klar til at starte IVF-behandling og ønsker at bestille din virtuelle konsultation, kan du gøre dette nemt online.

Book aftale