Sikrere IVF-behandling

En af de største fordele ved behandling i Vitanova er, at vi opnår fremragende resultater med reducerede bivirkninger og komplikationer.

Konventionel, høj stimulering-IVF bruger behandlingsplaner, der lukker en kvindes normale cyklus gennem en proces kaldet nedregulering, inden cyklen genstartes med meget høje doser af stimulerende stoffer. Med denne fremgangsmåde tager behandlingen 4 uger med større risiko for bivirkninger. Hos Vitanova er vores naturlige og milde IVF imidlertid meget blidere og eliminerer derfor mange af bivirkningerne og komplikationerne ved IVF-behandling.

Sænkning af dosen har ikke kun en positiv påvirkning på kvaliteten af de indsamlede æg, det fører også til sundere embryoner og sundere patienter. For eksempel er der beviser for, at en høj andel af embryoner skabt i konventionel IVF har kromosomale abnormiteter; vi foretrækker at fokusere på embryonkvalitet snarere end kvantitet.

OHSS og andre bivirkninger

Patientens helbred er også meget vigtigt for os, og risikoen for bivirkninger, som IVF bærer, kan minimeres ved at bruge færre stoffer. For eksempel kan OHSS (Ovarian Hyperstimulation Syndrome) være en potentielt alvorlig risiko for høj stimulering. Professor Nargund, vores medicinske direktør, har derfor forpligtet sig til at minimere forekomsten af OHSS og andre komplikationer af IVF for at skabe mere ‘kvindevenlige’ behandlinger.

Hun mener, at der er en bedre måde at udføre IVF på, en måde der kan kombinere sikkerhed og succes. Efter at have oplevet komplikationerne og bivirkningerne af stimulering i sin tidlige karriere, føler hun, at disse er ‘menneskeskabte’ tilstande, der udelukkende skyldes medicinsk indgriben, ikke naturen. Hun mener, at i stedet for at administrere OHSS, bør vi gøre alt, hvad vi kan, for at forhindre og minimere det. Professor Nargund besluttede at forpligte sig til at finde måder til at gøre Safe Natural Cycle IVF (IVF uden medicin) og Minimal Stimulation IVF mere succesfuld. Ved at bruge Naturlig cyklus eller Naturlig modificeret IVF undgås OHSS og mange andre bivirkninger af fertilitetsmedicin i vid udstrækning ved hjælp af skræddersyede Mild Stimulation-protokoller.

Sundere babyer

Vores politik om at vælge at fokusere på kvalitet i stedet for kvantitet af embryoner har positive konsekvenser for de resulterende babyers sundhed. Der er beviser for, at babyer født af naturlig IVF har en gennemsnitlig sundere fødselsvægt i gennemsnit end babyer, der er født af konventionel IVF med høj stimulering. Babyer født af mere naturlige former for IVF-behandling er også mindre tilbøjelige til at blive født for tidligt. Undersøgelser har vist, at babyer født fra naturlige cyklusser havde signifikant højere fødselsvægte end babyer født fra standardstimulerede cyklusser. Det menes, at dette kan være, fordi endometrielle forhold er sundere for implantation i mere naturlig IVF-behandling, sammenlignet med konventionel IVF-behandling.

Vi har åbent og er parate til at hjælpe dig!

Du kan diskutere behandlinger eller spørgsmål, du har, med en af vores erfarne patientrådgivere

Hvis du er klar til at starte IVF-behandling og ønsker at bestille din virtuelle konsultation, kan du gøre dette nemt online.

Book aftale