Uvist om stress påvirker fertiliteten

Det kan være stressende når graviditeten udebliver, men kan stress og bekymringer påvirke dine chancer for at blive gravid?

Der er blevet foretaget mange undersøgelser for at finde ud af, om stress kan påvirke fertiliteten, og det er begrænset, hvad undersøgelserne har vist.

Man mener dog, at et meget højt stressniveau i sjældne tilfælde kan give kvinder hormonforstyrrelser, sådan at deres cyklus bliver påvirket og giver disse kvinder uregelmæssige ægløsninger.

Mænd med et meget højt stressniveau vil måske i sjældne tilfælde kunne få en nedsat sædcelleproduktion.

Men intet er endnu bevist.

STYRK DIN FERTILITET MED EN SUND LIVSSTIL

Et af de bedste råd vi kan give dig, som ønsker at styrke fertiliteten, er at skabe nogle gode vaner i dit liv. En sund og nærende kost er en vigtig del af at få god energi og et godt helbred. En varieret kost, der er rig på fibre, grøntsager og protein og fattig på fedt er en rigtig god start for at styrke dit helbred og din fertilitet.

Ud over en sund og varieret kost, er det også vigtigt, at du får 30 minutters motion dagligt og sover mindst syv timer hver nat.

Vi har åbent og er parate til at hjælpe dig!

Du kan diskutere behandlinger eller spørgsmål, du har, med en af vores erfarne patientrådgivere

Hvis du er klar til at starte IVF-behandling og ønsker at bestille din virtuelle konsultation, kan du gøre dette nemt online.

Book aftale