10 råd til at forbedre chancerne for at blive gravid

  1. Kønssygdomme bør forebygges ved ikke at dyrke ubeskyttet sex, og kønssygdomme bør behandles. Infektioner forårsaget af kønssygdomme kan nemlig føre til ufrivillig barnløshed hos både mænd og kvinder.
  2. Overvægt og undervægt kan forringe chancen for at blive gravid, da vægten har betydning for hormonbalancen. Sørg derfor, både som mand og kvinde, at spise sundt og varieret, så kroppen får de nødvendige vitaminer og mineraler.
  3. Rygning er med til at forringe kvaliteten af både æg og sædceller, og vi anbefaler derfor alle, der ønsker graviditet at stoppe med at ryge.
  4. Kaffeindtag på over 500 mg dagligt, svarende til 5 kopper kan øge ventetiden på en graviditet.
  5. Kvinder med et stort alkoholforbrug har ofte uregelmæssig ægløsning, og den kan helt udeblive. Kvinder og mænd, der ønsker at få børn, rådes til at have et beskedent forbrug af alkohol.
  6. Medicin kan påvirke forplantningsevnen, så hvis du tager medicin fast, skal du tale med den læge, der udskriver medicinen.
  7. Kost, der indeholder folinsyre, fremmer fertiliteten. Det anbefales at spise en sund og varieret kost med tilskud af folinsyre, hvis man gerne vil være gravid.
  8. Hormonforstyrrende stoffer kan have betydning for fertiliteten. Effekten er afhængig af, hvilke stoffer, der er tale om, og hvor stor eksponeringen er. Vi påvirkes dagligt af kemiske stoffer, og det kan ikke undgås. Et godt råd er at vælge produkter med miljømærkerne Svanen og Blomsten og undgå parfume. Derudover bør du kun indtage medicin eller kosttilskud i samråd med din læge. Ønsker du at blive gravid, er det vigtigt at tale med lægen, hvis du tager medicin.
  9. Hvis man som mand eller kvinde har haft sygdomme i underlivet eller i kønsorganerne bør man ikke vente for længe, før man søger hjælp, da det ellers kan være meget svært at opnå graviditet ad naturlig vej.
  10. Daglig motion er altid godt for kroppen og helbredet, og vi anbefaler, at man er fysisk aktiv mindst 30 minutter om dagen.

Du er altid velkommen til at kontakte os hos Vitanova, hvis du har spørgsmål til fertilitet. Vi hjælper ufrivilligt barnløse med rådgivning og hjælp til graviditet, og vi arrangerer meget gerne en samtale med dig/

Vi har åbent og er parate til at hjælpe dig!

Du kan diskutere behandlinger eller spørgsmål, du har, med en af vores erfarne patientrådgivere

Ring til os på: +45 33 33 71 01

Mandag -Fredag 8:00 - 15:30
Lørdag 8:00 - 12:00
Søndag Lukket

Hvis du er klar til at starte IVF-behandling og ønsker at bestille din virtuelle konsultation, kan du gøre dette nemt online.

Book aftale