Hvad er Akupunktur?

Akupunkturen gives inden insemination eller IVF og umiddelbart efter. Når du kommer til behandling taler du først med jordemoderen eller lægen, derefter med akupunktøren. Akupunktøren sætter nålene, mens du ligger på behandlingsbriksen. Du ligger og slapper af i ca. 25 minutter, så fjerner akupunktøren de fleste nåle. Efter inseminationen eller ægudtagningen sætter akupunktøren igen nåle, som du skal ligge med i en halv times tid.

Akupunkturen sætter gang i cirkulationen i kroppens energibaner og med de punkter, akupunktøren vælger ved fertilitetsbehandlingen, styres energien mod livmoderen. Nogle af punkterne, som akupunktøren sætter nåle i, virker på livmoderhalsens muskler og gør disse blødere. Derved bliver det lettere at gennemføre insemination eller aspiration (ægudtagning).

Den største effekt du mærker er at du bliver meget afslappet. Nogle falder i søvn, og derfor er det godt at du kan blive på behandlingsbriksen under hele forløbet og ikke bryde den afslappende virkning.

 

VAGINISME

På Vitanova er vi rigtig gode til at hjælpe kvinder med vaginisme. Mange kvinder lider af vaginisme i lettere eller sværere grad og kan ikke gennemføre samleje eller en almindelig gynækologisk undersøgelse. Vi har god erfaring med, at akupunktur kan hjælpe selv i svære tilfælde. Akupunkturen gives inden undersøgelsen eller behandlingen. Undersøgelsen eller behandlingen foretages derefter langsomt og i samarbejde med dig. Vi har stor fokus på afspænding og på de reaktionsmønstre kvinder med vaginisme har, og kan som regel gennemføre undersøgelsen eller behandlingen i samarbejde med kvinden.

 

UREGELMÆSSIG CYKLUS OG PCO

Hvis du har blødningsforstyrrelser, uregelmæssig menstruationscyklus eller tendens til PCO (polycystisk ovariesyndrom), kan du også få hjælp af akupunktur. Det kræver blot at du er tålmodig, da der som regel er tale om et forløb over nogle måneder, hvor akupunktøren arbejder intensivt med at regulere din cyklus. Du vil i et sådant forløb også få kostrådgivning.

 

NEDSAT SÆDKVALITET

På Vitanova vil vi meget gerne arbejde med mænd med nedsat sædkvalitet. Den nedsatte sædkvalitet kan i nogen grad forbedres ved regelmæssig akupunktur og kostvejledning. Man skal være tålmodig, for det kræver et længerevarende forløb med jævnlig akupunktur hvis sædkvaliteten skal forbedres. Undervejs vil du få mulighed for at få undersøgt sædkvaliteten i vores laboratorium.

Vi har åbent og er parate til at hjælpe dig!

Du kan diskutere behandlinger eller spørgsmål, du har, med en af vores erfarne patientrådgivere

Hvis du er klar til at starte IVF-behandling og ønsker at bestille din virtuelle konsultation, kan du gøre dette nemt online.

Book aftale