Hjemmetest afslører sædkvaliteten

Mange mænd kan synes, det er akavet og grænseoverskridende at skulle levere en sædprøve på kommando på en klinik. Det kan for mange mænd derfor være en god nyhed, at det nu er muligt at lave en hjemmetest.  

Danske specialister har udviklet en hjemmetest, der kan give et fingerpeg om kvaliteten af sæden og dermed om mandens evne til at gøre en partner gravid på naturlig vis. Det tager 30 minutter at få svar, og svarsikkerheden er cirka 95 procent.

Testen måler antallet af sædceller per milliliter. Derudover måler testen også kvaliteten af sæden ved at vurdere sædcellernes evne til at svømme. Det er de to parametre, som verdenssundhedsorganisationen WHO vurderer er afgørende for at bedømme kvaliteten af sædcellerne.

Testen er nem at aflæse på en farveskala.

En positiv test er ingen garanti for frugtbarhed, men testen kan bruges til at opdage frugtbarhedsproblemer tidligere end de ellers ville blive opdaget og få parret til at reagere i tide.

Hvis resultatet ikke er positivt, er I altid velkommen til at få foretaget en test hos, der mere præcist kan fastlægge om sædkvaliteten er lav. Vi gør vores bedste for at give jer en god behandling og rådgive ud fra jeres situation. I er altid velkommen til at kontakte os, hvis I har spørgsmål eller ønsker at få en konsultation hos os. Vi ser frem til at høre fra jer.

Vi har åbent og er parate til at hjælpe dig!

Du kan diskutere behandlinger eller spørgsmål, du har, med en af vores erfarne patientrådgivere

Hvis du er klar til at starte IVF-behandling og ønsker at bestille din virtuelle konsultation, kan du gøre dette nemt online.

Book aftale